 |
www.kuchniapalucka.fora.pl Forum regionalne kulinarno - informacyjne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kuchniapalucka
Administrator
Dołączył: 11 Paź 2014
Posty: 132
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Pałuki
|
Wysłany: Pon 11:18, 13 Paź 2014 Temat postu: Poliwka na kwośnych listkach czyli szczawiowa |
|
|
Poliwka na kwośnych listkach czyli szczawiowa
Składniki:
Kości wieprzowe grube , ogony oraz kości od schabu ok 1 kg
1 duża marchew
1 mała selera
1 pietruszka
Kawałek pora
Garść szczawiu
2 jajka
0, 5 litra śmietany 30%
1 - 2- 4 łyżki mąki żytniej
Sól , pieprz
1 litr l wody
1 łyżka masła.
Pieprz, sól
Wykonanie:
Z kości, ogonów i warzyw ugotować wywar, aż do miękkości mięsa, wodę solimy. Jak mięso będzie dawać sie obierać, wyjąć i odlać 1 litr wywaru.( Po pobraniu mięsa robimy pyszny galart )
Następnie kroimy drobno szczaw i poddusić na maśle wywar zagotowujemy dodajemy rozrobioną śmietanę z mąką i solimy oraz pieprzymy do smaku. Zagotowujemy ok 10 min, odstawiamy dodajemy szczaw i ugotowane posiekane jajka wszystko mieszamy i gotowe
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|