Forum www.kuchniapalucka.fora.pl Strona Główna www.kuchniapalucka.fora.pl
Forum regionalne kulinarno - informacyjne
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pyry z gzikiem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.kuchniapalucka.fora.pl Strona Główna -> Kuchnia / Kuchnia pałucka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kuchniapalucka
Administrator



Dołączył: 11 Paź 2014
Posty: 132
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Pałuki

PostWysłany: Sob 13:51, 11 Paź 2014    Temat postu: Pyry z gzikiem

Pyry z gzikiem
Potrawa , którą każdy jadał w różnych wersjach, najsmaczniejsza jest ugotowana w wiejskim parniku w mundurku
Składniki:
Ser twarogowy 1 kostka
200 ml śmietanki gęstej 18%
Sól, pieprz
1 cebula lub
2 łyżki szczypiorku
Ziemniaki,
Maślanka lub gynste mlyko
Wykonanie :
Ser rozkruszyć dodać śmietanę, sól, pieprz pokrojoną w drobną kostkę cebule lub szczypiorek można dodać i jedno i drugie. Ugotować ziemniaki odparować lekko dodać łyżkę masła i dudukać na gładką masę . Podawać ze szklanką maślanki lub gynstygo mlyka.

[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 1 raz

Ostatnio zmieniony przez kuchniapalucka dnia Nie 12:35, 12 Paź 2014, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.kuchniapalucka.fora.pl Strona Główna -> Kuchnia / Kuchnia pałucka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin