|
www.kuchniapalucka.fora.pl Forum regionalne kulinarno - informacyjne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kuchniapalucka
Administrator
Dołączył: 11 Paź 2014
Posty: 132
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Pałuki
|
Wysłany: Sob 13:51, 11 Paź 2014 Temat postu: Pyry z gzikiem |
|
|
Pyry z gzikiem
Potrawa , którą każdy jadał w różnych wersjach, najsmaczniejsza jest ugotowana w wiejskim parniku w mundurku
Składniki:
Ser twarogowy 1 kostka
200 ml śmietanki gęstej 18%
Sól, pieprz
1 cebula lub
2 łyżki szczypiorku
Ziemniaki,
Maślanka lub gynste mlyko
Wykonanie :
Ser rozkruszyć dodać śmietanę, sól, pieprz pokrojoną w drobną kostkę cebule lub szczypiorek można dodać i jedno i drugie. Ugotować ziemniaki odparować lekko dodać łyżkę masła i dudukać na gładką masę . Podawać ze szklanką maślanki lub gynstygo mlyka.
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 1 raz
Ostatnio zmieniony przez kuchniapalucka dnia Nie 12:35, 12 Paź 2014, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|