|
www.kuchniapalucka.fora.pl Forum regionalne kulinarno - informacyjne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kuchniapalucka
Administrator
Dołączył: 11 Paź 2014
Posty: 132
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Pałuki
|
Wysłany: Sob 13:53, 11 Paź 2014 Temat postu: Parzycha |
|
|
Parzycha - zupa z młodej białej kapusty
Składniki:
½ małej główki młodej kapusty
2 - 3 średnie młode ziemniaki
1 cała porcja rosołowa z kurczaka lub kości od schabu, żeberka.
Sól,
Natka pietruszki,
Woda.
Wykonanie:
Do garnka wlać wodę osolić włożyć mięso i gotować tak jak rosół. Po zszumowaniu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną i sparzoną kapustę, ugotować do miękkości. Na koniec dodać pokrojoną natkę pietruszki.
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez kuchniapalucka dnia Śro 20:17, 13 Maj 2015, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|