 |
www.kuchniapalucka.fora.pl Forum regionalne kulinarno - informacyjne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kuchniapalucka
Administrator
Dołączył: 11 Paź 2014
Posty: 132
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Pałuki
|
Wysłany: Czw 17:29, 15 Sty 2015 Temat postu: Wiśnie w occie |
|
|
Wiśnie w occie
Składniki :
1 kg wiśni
70 dkg cukru
1 szk. octu winnego lub 6 % spirytusowego
Kilka goździków
kawałek cynamonu
Wykonanie :
Ugotować zalewę z octu , cukru cynamonu i goździków. Włożyć nie drążone wiśnie zagotować i wyszumować. Włożyć do dużego słoja zamknąć odstawić na 3 dni, po tym czasie zlać płyn do garnka gotować na małym ogniu ok 20 min. Wiśnie przełożyć do słoików zalać syropem octowym zamknąć.
Pasteryzować 20 min, wyjąc pozostawić do wystudzenia.
Tak samo można zrobić czereśnie i niedojrzały agrest.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|