 |
www.kuchniapalucka.fora.pl Forum regionalne kulinarno - informacyjne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kuchniapalucka
Administrator
Dołączył: 11 Paź 2014
Posty: 132
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Pałuki
|
Wysłany: Sob 20:32, 11 Paź 2014 Temat postu: Pigwówka |
|
|
Pigwówka moja
1 kg wyczyszczonego z nasion i albedo oraz poszatkowanego owocu pigwowca
1 kg cukru
1 laska wanilii
1 litr wódki
½ litra spirytusu
½ litra wody
2 słoiki 3 litrowe
Wykonanie:
Owoce wkładam do słoja i przesypuje cukrem i dodaje wanilie na 1 tydzień, potem zlewam sok do jednego słoika i dodaje spirytus , w drugim owoc zalewam wódką, też na tydzień. Po tym czasie zlewam wódkę a owoc zalewam wodą na tydzień . Wódkę dodaje do soku ze spirytusem. Po tygodniu dodaje zlaną wódę z owocu do słoika z nalewką całość dobrze wymieszam i zostawiam zamknięte na parę… miesięcy… z reguły degustuje w święta wielkanocne.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|